top of page
שווה צפייה
Search

דף מידע - 05.02.2016

  • Noam Rafael
  • Feb 8, 2016
  • 5 min read

[endif]-- ![endif]--

[endif]--

24/1/16

אמוץ טל, ציוני דרך

אמוץ, בנם הבכור של יהודל'ה ואראלה נולד ב 8.8.1940. עם בני גילו בילה את ילדותו בבתי הילדים, בין שדות לדשאים, ולמד עם בני מחזורו, מחזור ה' לבית הספר המקומי במעוז. אמוץ מתבלט כילד חכם ורציני, כך יזכרוהו גם בנערותו בבחרותו ובבגרותו.

ב1958 מסימים בני המחזור את התיכון במעוז ואמוץ מחבר את מחזה הסיום ואת פזמוני החג. בניהם הפזמון "שלום שלום", לבני המשק הנפרדים מהילדות ומתגייסים לצבא. פזמון שהפך לשיר הסיום הקבוע של עוד עשרת מחזורים שסיימו את בית ספר התיכון במעוז.

את כשרונו לכתיבת פזמונים ומערכונים "ניצלו" במעוז עוד שנים רבות, לחגי מחזור, לחגי משק ולאירועי תרבות רבים.

כמנהג הימים ההם, בתום חג המחזור התאשרו לחברות.

1961 השתחרר מצה"ל. יצא ל"שנה שלישית" בחטיבת בני הקיבוץ המאוחד.

עם חזרתו למעוז עבד בענף המטעים.

1963 נישא לנחמה גוטמן מאפיקים ובמעוז הקימו את ביתם.

יולי 64 נולדה הבת הבכורה שושן.

באוקטובר 1964 נפטרה האם, אראלה יבניאלי-טל. אבל כבד יורד על המשפחה, יהודל'ה, הבנים אמוץ יהושע והבת רחלי. ועל מעוז כולה.

התיק "אמוץ טל" בו נשמרים בארכיון מעוז פירסומים מקומיים ואחרים הנוגעים לחבר, מלא וגדוש קטעי יומנים בהם ידיעות מהחלטות האספה והמזכירות, הנוגעות לתפקידים הרבים שמילא אמוץ במעוז, אפשר לומר שאמוץ הוא מעמודי התווך של העשייה הציבורית של הדור השני במעוז. מריכוז עבודה, ריכוז הדרכת גיל נעורים, חבר בועדת השכלה, ועדת דירות, בצוותי חגי המשק הגדולים, ובצוותי חגים צנועים יותר. מוצע (כמעט) לכל ועדת חשיבה אסטרטגית. תחת הכותרת "מעוז לאן" יוזם ימי עיון לטיפוח מנהלי ענפים. עומד בראש ועדת צעירים.

ב 1966 יוצא לקורס מרכזי משק ברופין

ובינתיים המשפחה מתרחבת. ספטמבר 67 נולדה חן, וביולי 1969 נולדה יעל.

בספטמבר 1969 מתחיל ללמד ולחנך בבית החינוך המשותף בנווה איתן אחרי שנתיים התמנה למנהל בית החינוך.

באוקטובר 1973 מתמנה כמזכיר מעוז. היה זה הליך של מינוי חרום לשעת מלחמה. תפקיד אותו מילא שנה, ובדברי הסיום כתב שחש שעליו למלא תפקיד של מרפא החברה ומשפחות הנופלים מהלם המלחמה.

בחורף 1973 נולד אורי .

ב 1976 נפטר יהודל'ה מהדמויות המרכזיות של מעוז, מימיה הראשונים ועד ליום פטירתו.

בסיום תפקיד המזכיר יוצא ללמוד באוניברסיטת חיפה, כלכלה היסטוריה וגיאוגרפיה. בסיימו את לימודיו חוזר לבית החינוך תחילה להוראה ומ 1980 מתמנה למנהל בית החינוך.

1980 נולד סיון, ילד חמישי לאמוץ ונחמה.

ב 1982 נבחר לניהול פולירז. (אחרי שרגא) אומנם הסתיים בכך פרק "המחנך" בחייו, אך אמוץ המשיך ללוות את נושא החינוך גם מתפקידו החדש אשר אליו הביא גם את רוח המחנך שבו.

בכל תפקיד שמילא, לא זנח את אהבתו לטיולים ברחבי הארץ ובסיני. הן כמדריך הטיול והו כמרכז "חוג משוטטים" להכרת הארץ. חוג מעוזי ואזורי.

1987 יהושע מחליף את אמוץ בניהול פולירז אמוץ נקרא לתפקיד מלווה משקי של קיבוצי התק"ם בעמקים.

ב1990 עובר למט"י מינעם (מרכז טיפוח יזמויות לעסקים קטנים ובינויים) מחוז צפון, ואף זוכה בפרס הוקרה על תפקידו שם מטעם משרד המסחר והתעשיה.

אמוץ ממשיך כל הזמן לפרסם מאמרים, ב"לחברים" ובעיתונות אזורית ותנועתית, בעניינים רבים ומגוונים בהתאם לנושאים שעל סדר היום הפנימי שלנו או כאלה שאמוץ רצה להעלותם לסדר היום של מעוז, מציג את תפיסתו לגבי הצעדים הבאים שעל מעוז ללכת בהם, בסדרת מאמרים "מעוז לאן". המאמרים "לא עברו בשקט". וכן מאמרים על חשיבות הפנסיה האישית, מאמרים במישור הפוליטי הארצי ועל הטבע והיקום.

ב2002 נבחר (שוב) לניהול פולירז, הפעם הגוף הבוחר, מועצת המנהלים של פולירז שבחרה בו מבין מספר מועמדים.

2006 סיים את תפקיד המנהל, ועבר לתפקידים אחרים בצוות המוביל של פולירז.

בעשור האחרון לחייו פגעה באמוץ מחלת הפרקינסון פגעה אך לא הכניעה את אותו. אומנם כבר לא נשא בתפקידים ציבוריים, אך ראשו המשיך להיות צלול ופתוח ללימוד והרחבת הדעת עוד ועוד.

בחודשיים האחרונים חלה הידרדרות מהירה במצבו, וכוחו לא עמד לו יותר. בשבת 23.1.16 נפטר.

אמוץ השאיר אחריו את אשתו נחמה, שהיתה איתו ולצידו כל השנים.

להם חמשה ילדים ו 10 נכדים.

אתכם באבל הכבד על מותו, בית מעוז חיים

גשם -

מתחילת העונה

ירדו 218 מ"מ

לחברים שלום

מהנעשה בקהילה.

בחצר

< >הושלמה התקנת נדנדה חדשה בפינת גן השעשועים. ביצענו גיזום עצים מסוכנים במספר מוקדים, על מנת למנוע נזקים מקריסת ענפים. אנחנו ממשיכים לתקן את נזקי הסופה שהיתה באוקטובר ומקווים להשלים את תיקוני הגגות עד לסוף פברואר.תוכניות פיתוח :

לאחר ששכונת "צבי גת" התמלאה לחלוטין, מזה תקופה ארוכה אנחנו מרכזים מאמץ להשלים את תוכניות שכונת (שם זמני "תאילנדים" ) .

לאחר שהושלמו תוכניות קווי הביוב החדשים, נפגשנו, יואב יעקבי ואני, עם מנכ"ל איגוד הביוב – צביקה ורד, והצגנו לפניו את תוכניות שיקום הביוב. בסיכום יש הענות עקרונית של איגוד הביוב לסייע למימון הפרויקט.

לגבי התשתיות הנוספות לשכונה , הצגתי בפני מהנדס המועצה את תוכנית השכונה החדשה וסוכם שבקרוב יערך סיור עם משרד השיכון לקבל את הסכמת המשרד לתקצב את הסיוע לפרוייקט.

בנושא תוכניות חשמל בקיבוץ,

נפגשנו עם מהנדס החשמל שמלווה את חברת מחלק החשמל ההסטורי, סקרנו לצורכי תכנון וביצוע כ – 5 – פרויקטים בתוך הקיבוץ ביניהם: שיקום תשתית החשמל לשכונה הצפונית. רשת חשמל חדשה לשכונת 'התאילנדים', חיבורי חשמל למגרשים ב"אקדמאים", חיבור חשמל חדש לאריזים, תמוז והמדגה.

עוד בתחום החשמל אנחנו מבקשים להבהיר שאחריות חברת החלוקה היא עד למונה בבית הצרכן ומעבר לכך כולל לוח החשמל הוא באחריות הצרכן באופן מלא.

בהנהלה סיימנו את דיוני התקציב והפצנו לחברים את הצעות התקציב לשנת 2016.

בהנה"ח – מערכת הנה"ח לקראת סיום מעבר לתוכנה חדשה. המעבר הצריך מאמץ גדול מצד עובדות הנה"ח ואנו מודים להן ולאחדות ישראל, על ההשקעה הרבה במהלך.

אישורי תושב להקלה במס הכנסה –

נעשה מאמץ להנפיק לתושבי המקום, את אישורי התושב.

עד כה רובם כבר הגיעו, חתמו וקיבלו האישור.

אלו שעדיין לא חתמו יכולים להגיע למזכירות לחתום.

שבת שלום, איתן

ינואר 2016

מבנה הספרייה (ביתן הנעורים) .

הנהלת מעוז חיים קיבלה בקשת קבוצת חברים לדחות את ביצוע הריסת מבנה הספרייה ולאפשר למצוא לו תוכן שימושי, שיצדיק את שימור המבנה הכול כך מיוחד הזה מבחינה אדריכלית, והן מסיפורו ההיסטורי שהוא סיפור בית הספר התיכון (י' יא' יב') במעוז חיים. המבנה נקרא (אז) ביתן הנעורים

המבנה נבנה בראשית שנות ה 50 ובו שלוש כיתות לימוד, מבואה גדולה, וארבע חדרים יעודים. לכתה האמצעית הייתה דלת מתקפלת שכאשר נפתחה התקבל אולם גדול (ביחד עם המבואה) ששימש למסיבות לחגים או להתכנסות גדולה. מעל הכניסה התנוססה סיסמא מתוך שיר של המשוררת רחל: "אקרא הידד הנעורים".

המבנה היה קרוי על שמו של המחנך שנספה בשואה, יאנוש קורצ'ק. והכתה הדרומית נקרא ע"ש הסופר י.ח.ברנר

בספטמבר 1967 תשכ"ח, הסתיים תפקידו כבית ספר מקומי ובני מעוז חיים עברו לבית החינוך המשותף בנווה איתן. המבנה נשאר לשימושיו של בית הספר המקומי ולספרית מורים. כאשר חטיבת הביניים עברו לנווה איתן, נותר המבנה די עזוב. ב 1985 הוחלט להעביר אליו את הספרייה שהייתה בבית יבניאלי ("במרתף העליון") . ולשכן בו את כל ספריות מעוז, למורים (מרכזיה פדגוגית) לתלמידים, לילדים, לתקליטים ולקוראים. המבנה שופץ והותאם והחל את חייו מחדש.

אלא שהזמן והאינטרנט עשו את שלהם, ספריית העיון נותרה מיותמת, תלמידים כבר לא באו להכין בו שעורים. נוצר מצב שהמבנה נראה עזוב ולכן עלתה המחשבה להורסו לטובת בניה למגורים. לספרית הקריאה, לבית הכנסת ומרכזיה הפדגוגית שעדין מתפקדים בו, הוצעו מקומת חליפים קטנים יותר.

עתה בא קול קורא זה:

מחפשים תוכן חדש/נוסף למבנה, שיכניס בו חיים ויצדיק הישארותו כמבנה ייחודי במעוז חיים.

חברים תושבים ידידי מעוז ,שיש להם רעיון, בקשה, יזמות, ממוזמנים לפנות לאחד מהחתומים מטה.

הערה חשובה, לשימור המבנה וחיזוקו לאורך שנים, נחוצה השקעה (???).

מחכים להערות, לתמיכה ולהצעות.

הלה אופק, דני קדר, עמוס לויטל.

שבת שלום

המזכירות

![endif]--


 
 
 

Comments


פרסומים אחרונים
חיפוש לפי תגים
עקוב אחרינו
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page